Loading...
lovebug.no
Våg å bli forelsket igjen,
du er ikke alene!
Dating med herpes genital

Datingtips - artikler

Herpes har satt brems på kjærlighetslivet

Herpes simplex virus type 2 (HSV2), mer kjent som genital herpes, er en diagnose som kan virke skremmende og ensom. Den kan oppleves som en hemming for mange når det kommer til dating og nye forhold. Stigmaet og misforståelsene rundt herpes er fremdeles utbredt, og det kan legge en demper på romantiske muligheter.

Mange opplever frykt for avvisning og misforståelser når de skal fortelle om sin situasjon. Det krever mot å åpne opp om noe så personlig, spesielt når du ikke vet hvordan den andre vil reagere. Vil de forstå? Vil de se meg for den jeg er, og ikke bare diagnosen min? Dette er spørsmål mange av oss har stilt seg.


Sexliv med herpes

Å ha genital herpes betyr ikke at sexlivet er over. Tvert imot, det er fullt mulig å ha et sunt og tilfredsstillende sexliv, men det krever åpen kommunikasjon, ærlighet og til tider, litt planlegging. Å være opplyst om tilstanden din, vite når du har utbrudd og hvordan du best beskytter deg selv og din partner, er viktig.


Hvorfor Lovebug.no er den perfekte datingsiden

Her på Lovebug.no ønsker vi å hjelpe mennesker med genital herpes å finne kjærligheten. Her er stigmaet rundt herpes fjernet, siden alle medlemmer har dette til felles. Det skaper et trygt og støttende miljø hvor åpenhet og ærlighet er normen, og ikke unntaket. Her kan du møte andre som forstår hva du går gjennom, som har gjort seg de samme tankene og har de samme bekymringene. Dette er et sted hvor du kan være deg selv, uten frykt for å bli dømt eller avvist.


dating med herpes i underlivet


Å ønske seg kjæreste når man har genital herpes kan by på utfordringer, men det er også en reise som kan føre til dypere forståelse, sterkere forbindelser og kjærlighet. Når du dater, bringer du med deg dine interesser, din humor, dine drømmer – hele deg. Så mens det er viktig å være ærlig om din herpesstatus, er det like viktig å dele de andre aspektene av livet ditt. Bygg forbindelser basert på felles interesser og verdier, og la disse være grunnlaget som relasjonene dine vokser fra.


Husk også at man ikke er begrenset til å date kun innenfor denne gruppen. Herpes definerer ikke hvem du er, og det bør heller ikke definere hvem du dater. Å ha herpes betyr ikke at du kun kan finne kjærligheten hos noen som deler din diagnose. Du fortjener kjærlighet som alle andre, din diagnose definerer deg ikke eller din evne til å gi eller motta kjærlighet. Vi lever i en verden full av muligheter og mennesker som ser deg for den du virkelig er. Enten det er her gjennom Lovebug.no eller din egen sosiale krets, kjærligheten er der ute. Vi ønsker å gi deg valgmuligheten.

5 tips når man er singel i førjulstiden

Å være singel i førjulstiden kan føles litt ekstra ensomt, men det gir også en mulighet til å nyte friheten og kanskje til og med krydre kjærlighetslivet. Her er fem tips for single som ønsker å kickstarte kjærlighetslivet sitt i midt i julestria.


Singel i jula

Singel i jula? - Utnytt de mulighetene du har. Foto fra iStock.


Delta på juleaktiviteter

Meld deg på juleaktiviteter hvor du kan møte nye mennesker. Det være seg en julekonsert, gløggkveld med venner, eller en frivillig aktivitet. Ved å omgi deg med folk som feirer, kan du også komme i kontakt med andre single som er på utkikk etter selskap.


Vær åpen for nye møter

Julen er en sosial høytid, så vær åpen for å møte nye mennesker. Enten det er på juleshopping, på kafeen med en juledrikk, eller hos venner. Ta initiativ til å snakke med fremmede; et smil eller en kommentar om julepynten kan være nok til å starte en samtale.


Online dating

Julestria kan være en god tid for online dating. Mange føler seg ekstra motiverte til å finne noen å dele høytiden med, så oppdater datingprofilen din og vær aktiv. Arranger en uformell date på et julemarked eller en kaffebar for å se om det er noen gnist.


Ta vare på deg selv

Bruk denne tiden til å investere i deg selv. Om det er gjennom å trene, lese en god bok, eller lære noe nytt, vil det øke din selvtillit og gjøre deg mer attraktiv. Husk at et godt forhold starter med å føle seg bra med seg selv.


Arranger en fest

Hvis du ikke blir invitert til så mange sosiale sammenkomster, hvorfor ikke arrangere din egen? Du kan invitere venner og be dem ta med noen du ikke kjenner. På denne måten utvider du sosialt nettverk og du vet aldri hvem du kan møte gjennom slike nye forbindelser.

 

Å være singel i julestria betyr ikke at du må sette kjærlighetslivet på pause. Tvert imot, det kan være den perfekte tiden for å møte noen spesiell. Så ta på deg festhumøret, vær åpen for nye opplevelser, og husk at den beste julegaven kanskje venter rundt neste hjørne.

7 tips til spennende dater som ikke trenger å koste skjorta

Å finne på spennende dater trenger absolutt ikke å tømme lommeboka. Det handler om å være kreativ og tenke utenfor boksen. Her er syv tips til hvordan du kan ha en minneverdig date som er snill mot økonomien din.


Rimelig date

Filmkveld er alltid hyggelig. Foto fra iStock


1. Naturens eget teater – Ta en tur ut i det fri.

Norge er et land med utrolig natur, og det å nyte den sammen kan være både romantisk og givende. Pakk en sekk med enkel piknik, finn et koselig sted og nyt hverandres selskap. Enten det er en skogstur, fjelltur eller en kveld ved sjøen, naturen gir en perfekt bakgrunn for gode samtaler.


2. Kulturell kveld med en vri – Besøk gratis arrangementer.

Hold øye med lokale arrangementer som kan være gratis – kunstutstillinger, bokbad eller åpne kulturkvelder. Dette kan gi en unik opplevelse og er også en fin måte å støtte lokale kunstnere og kulturarbeidere.


3. Være barnslige sammen – Ha en lekedate.

Noen av de beste datene kan være å gjenoppleve barndommens gleder. Finn frem brettspillene, lag en hinderløype, eller ha en vannballongkamp. Latter og lek kan raskt tine isen og skape gode minner.


4. Kulinarisk reise hjemme – Lag mat sammen.

Å lage mat sammen kan være både intimt og morsomt. Finn oppskrifter på retter dere aldri har prøvd før, handle inn sammen og lag et måltid sammen. Dette kan være en fin måte å lære mer om hverandre på.


5. Kreativ utfoldelse – Bruk det dere har.

Enten det er å male sammen, skrive en historie, eller lage et lite DIY-prosjekt, så kan kreativ aktiviteter være en flott måte å tilbringe tid sammen. Det krever minimalt med ressurser og kan ofte gjøres med det man allerede har hjemme.


6. Filmkveld med tema – Lag deres egen kino.

Velg en serie filmer eller en TV-serie og ha en maraton hjemme. Lag litt hjemmelaget snacks, dim ned lysene og lag til en komfortabel sittegruppe med puter og tepper. En slik kveld kan bli ekstra spesiell med et tema eller en sjanger begge setter pris på.

 

Nøkkelen til en vellykket og rimelig date er å fokusere på opplevelsen og ikke pengene som brukes. Det er den tiden dere tilbringer sammen og de minnene dere skaper som teller. Det er ofte de enkle tingene som gir de største gledene.

7 tegn på at den du dater virkelig liker deg

I en verden hvor dating kan være en labyrint av emojis, blandete signaler og kompliserte sosiale regler, kan det være utfordrende å lese andres følelser. Men det finnes tegn som kan vise at personen du dater virkelig liker deg. Her er syv av dem:


1. Viser interesse for livet ditt.

Når noen liker deg, vil de vite mer om deg: dine interesser, din hverdag, og dine drømmer. De vil huske detaljer fra tidligere samtaler og følge opp dem.


2. Prioriterer tiden med deg.

I en travel hverdag er tid en verdifull valuta. Hvis personen du dater finner tid til å være med deg, selv når de har en full kalender, er det et sterkt tegn på affeksjon.


3. Introduserer deg for venner og familie.

Å bli introdusert til noen som står dem nær, viser at de ønsker å inkludere deg i ulike aspekter av livet sitt og er et tegn på at de ser for seg en fremtid med deg.


vellykket match

På rett vei når venner inkluderes. Foto fra iStock


4. Viser omsorg når du ikke har det bra.

Å vise omsorg i vanskelige tider er en kraftig indikasjon på at noen bryr seg om deg. De vil tilby støtte og trøst når du trenger det.


5. Respekterer dine grenser og meninger.

Respekt er grunnlaget for ethvert forhold. Når noen virkelig liker deg, vil de respektere dine meninger og grenser, selv når de er uenige.


6. Gjør små, oppmerksomme handlinger.

Det er de små tingene som teller. Å få en melding midt på dagen, eller at de husker din favorittkaffe, er små tegn på at du er i tankene deres.


7. Er åpne om sine følelser og fremtidsplaner.

Når noen er komfortable med å snakke om fremtiden og sine følelser med deg, viser det en grad av åpenhet og tillit som er essensielt i et forhold.

 

Mens disse tegnene kan være indikatorer på interesse, er kommunikasjon nøkkelen. Det er lurt å snakke åpent om følelser og intensjoner for å sikre at begge parter er på samme side. Den beste måten å finne ut om noen virkelig liker deg, er gjennom ærlig og direkte kommunikasjon.

Skill deg ut i mengden

I det digitale kjærlighetslandskapet kan det være en utfordring å skille seg ut på en datingside. Her er noen steg du kan følge for å tiltrekke deg oppmerksomhet og potensielt finne en match.


1. Velg riktige bilder

Bilder er det første folk ser, og det sier mye om hvem du er. Velg klare og tydelige bilder hvor du smiler og ser vennlig ut. Bruk bilder som viser deg i ulike situasjoner: en hvor du er sosial, en annen hvor du gjør noe du elsker, og et portrettbilde. Unngå gruppebilder hvor det er vanskelig å se hvem du er.


2. Lag en engasjerende profiltekst

Profilteksten er din sjanse til å vise personligheten din. Vær ærlig og morsom, og ikke vær redd for å vise din unike side. Styr unna klisjeer og gi heller noen interessante detaljer om deg selv. Spørsmål som "Hvis du kunne hatt en superkraft, hva ville det vært?" kan være en god isbryter.


3. Vær spesifikk i detaljene

Folk tiltrekkes av autentisitet og spesifikke detaljer om dine interesser og hobbyer. I stedet for å si "jeg liker musikk", si "jeg elsker å utforske nye indie-band som Snail Mail og King Princess". Dette gir en tydeligere ide om hvem du er og hva du liker.


4. Oppdater profilen din regelmessig

Ved å oppdatere profilen din viser du at du er aktiv og engasjert i prosessen. Legg til nye bilder, oppdater detaljer om livet ditt, og vis at du er involvert i din egen kjærlighetsreise.


5. Vær aktiv og ta initiativ

Vent ikke alltid på at noen skal kontakte deg. Vær proaktiv og send meldinger til de du finner interessante. Åpne med noe spesifikt fra profilen deres for å vise at du har lest den og er genuint interessert.


6. Vær åpen og ærlig

Vær åpen om hva du ser etter, enten det er noe uformelt eller et seriøst forhold. Dette vil hjelpe deg med å tiltrekke de som leter etter det samme, og spare både din og andres tid.


7. Bruk humor

En god latter kan være nøkkelen til noens hjerte. Hvis du er morsom, vis det! En vittig kommentar eller en morsom anekdote kan gjøre at profilen din skiller seg ut.


bruk humor i datingprofilen

Latter letter stemningen. Foto fra iStock.


8. Still spørsmål og vær nysgjerrig

Når du kommuniserer med andre, vis interesse ved å stille spørsmål. Dette viser at du er engasjert og ønsker å bli kjent med personen.


9. Hold språket positivt

Mennesker tiltrekkes generelt av positivitet. Fokuser på det du liker og ønsker, i stedet for hva du ikke liker. En positiv tone i profilen din kan gjøre at folk føler seg mer tiltrukket.


10. Hold profilen oppdatert med aktuelle hendelser

Hvis det er jul, snakk om din favoritt juletradisjon. Hvis det er sommer, del bilder fra stranden eller dine sommereventyr. Dette viser at du er til stede i nåtiden og lett å relatere til.


11. Vær tålmodig og konsekvent

Å finne en match online kan ta tid. Vær tålmodig og mist ikke håpet hvis det ikke skjer umiddelbart. Fortsett å være aktiv og positiv, og til slutt vil din innsats bære frukter.

 

Ved å følge disse stegene, kan du øke sjansene dine for å tiltrekke deg oppmerksomhet på en datingside. Det handler ikke bare om å finne noen, men også om å finne den rette, og det starter med en profil som representerer den ekte deg. Lykke til!

Sider: 1 2 3 Neste