Loading...
lovebug.no
Våg å bli forelsket igjen,
du er ikke alene!
Dating med herpes genital

Norgesdating med herpes from Datingtips's blog

Norgesdating med herpes: Utfordringer og muligheter

Når det kommer til dating for oss som lever med genital herpes, kan det legge til et ekstra lag av bekymringer. Men hvorfor er det så vanskelig å være åpen om herpes i Norge? Er det virkelig et lite utvalg hvis man ønsker å date noen med samme tilstand? Og er det vanskelig å finne likesinnede på grunn av manglende åpenhet?

 

Hvorfor er det vanskelig å være åpen om herpes?

Herpes type 2 er en av de tilstandene som dessverre er omgitt av mye stigma. Selv om det er en svært vanlig tilstand fins det fortsatt mange myter om herpes genital. Her er noen av de vanligste feilaktige oppfatningene om HSV-2:


1.               Bare folk som har mange seksuelle partnere får herpes: Dette er ikke sant. Enhver som har hatt seksuell kontakt kan få genital herpes. Det er ikke nødvendigvis knyttet til antall seksuelle partnere.

2.               Man kan se om noen har herpes: Mange med HSV-2 har ikke synlige symptomer eller sår, eller de kan være så milde at de ikke blir lagt merke til.

3.               Herpes er en sjelden tilstand: HSV-2 er faktisk ganske vanlig. Verdens helseorganisasjon (WHO) estimerer at omtrent en av ti voksne globalt har HSV-2.

4.               Folk med herpes kan ikke ha et sunt seksualliv: Dette er absolutt ikke sant. Mange med herpes lever med aktive, sunne seksualliv. Kommunikasjon med partnere, bruk av beskyttelse og forståelse av tilstanden er nøkkelen.


På grunn av disse misforståelsene kan det være skremmende å være åpen om sin tilstand, spesielt i en datingkontekst. Ingen ønsker å bli dømt eller avvist på grunn av noe de ikke selv har kontroll over.

 

Vanskelig å finne likesinnede på grunn av manglende åpenhet?

Det kan virke som om det er et lite utvalg av potensielle partnere hvis man ønsker å date noen som også har herpes genital. Men det er mange mennesker som har HSV2, selv om de kanskje ikke snakker åpent om det. Det betyr ikke at de ikke er der ute. Mange mennesker med herpes 2 ønsker å finne en partner som forstår deres situasjon, og som de kan bygge et forhold til.

Det første skrittet mot å finne kjærligheten er å være åpen selv. Selv om det kan være skremmende, vil du kanskje bli overrasket over hvor forståelsesfulle og støttende folk kan være. Og jo mer vi snakker om herpes, desto mer normalisert blir det, noe som kan bidra til å bryte ned stigmaet rundt tilstanden.

Det finnes datingsider og apper for de som lever med ulike helseutfordringer. Her på Lovebug.no kan du treffe mennesker med herpes type 2. Og Lovebug.no er en trygg plass for folk å møte og knytte bånd uten frykt for stigmatisering eller misforståelser.


Norgesdating med herpes er mulig

Å date noen med herpes type 2 er fullt mulig, iStock.

 

Det er noen der ute som passer perfekt for deg

Å date med herpes i Norge kan ha sine utfordringer, men det er viktig å huske at du ikke er alene. Det er mange der ute som forstår og støtter deg, og som også er på jakt etter et kjæreste forhold.

Ved å være åpen, ærlig og proaktiv, kan du finne den rette personen for deg – en som ser forbi herpesen og ser den fantastiske personen du er. Kjærlighet er mer enn bare overfladiske ting. Det handler om å finne noen som forstår, støtter og elsker deg for den du er, uansett hva.

Uansett hvor du er på din datingreise, husk å være snill mot deg selv, og vit at det er noen der ute som er perfekt for deg. Lykke til!


Previous post     
     Next post
     Blog home